LOVAČKI NOŽ ELMAX

Lovački nož Elmax za bilo koju vrstu sečenja

Lovački nož Elmax predstavlja pravi primer balansa oštrice i drške. Njegova težina je savršeno izbalansirana na sredini noža i omogućava laku i jednostavnu upoterbu. Izgled noža je jednostavan i ne razlikuje se od drugih lovačkih noževa.

Sečivo noža

Sečivo noža je rađeno od najkvalitetnijeg čelika. U pitanju je nerđajući, visoko kvalitetan čelik kompanije Uddeholm. Elmax čelik se sa lakoćom može nazvati SUPER ČELIKOM jer je izdržljiv, ne rđa a sečivo ostaje oštro i nakon duže upotrebe.

Gravura

Gravura na oštrici je jednostrana. Predstavalja divljeg vepra koje pas juri i asocira lova sa psima goničima na divljeg vepra. Na dršci je urađena gravura srndaća koji izviruje iz grmlja.

Proces izrade

Ručna izrada lovačkog noža obuhvata procese termičke obrade i kriogenog tretmana. Na ovaj način se postiže SUPER ČELIK. Nakon ova dva procesa rađeno je poliranje noža sa vodobrusnim papirom sve dok se nije dobio MIRROR FINISH završetak.

Dužina noža

Dužina oštrice lovačkog noža je 125mm a dužina drške 120mm. Razmaka između drške i noža iznosi 5mm a ukupna dužina noža je 250mm.

Futrola

Za svaki nož urađena je kožna futrola sa gravurom koja se nalazi na nožu.

Namena

Lovački nož je namanjen za lov a zbog svoje oštrine može da se koristi za bilo koju vrstu sečenja.

LOVAČKI NOŽ JE RUČNO RAĐENI NOŽ I KAO TAKAV SE NE MOŽE IDENTIČNO NAPRAVITI!

KARAKTERISTIKE

Dužina sečiva Širina noža Dužina drške Dužina celog noža Gravura noža Gravura drške Futrola
125 mm 34 mm 120 mm 250 mm Da Da Da