Lovački noževi ručne izrade za prave ljubitelje noževa

Lovački noževi ručne izrade napravljeni za ljubitelje noževa. Izrađeni su od nerđajućeg čelika i time se lako održavaju, imaju dug vek trajanja a oštrica se retko tupi. Noževi su vrhunskog kavliteta i zadovoljavaju sve potrebe prosečnog lovca. Uz svaki nož moguće je poručiti gravuru i kožnu futrolu.

Koji su čelici u ponudi?

Za one koji ne žele da puno plate za nož, tu je čelik N690 koji će zadovoljiti sve potrebe kupca. A za one kojima je kvalitet bitniji od cene u ponudi su dva Uddeholm-ova super praškasta ćelika treće generacije: Elmax pm i M390 pm. Na raspolaganju je I praškasti čelik RWL 34 kompanije Damasteel. Ukoliko se dobro odrade termički i kriogeni tretmani, ove metalne legure postaju super čelici, dobijajući na izdržljivosti i kvalitetu. Oštrina ovakvih noževa dugo traje garantujući vam da posao neće biti prekinut usled njihove loše oštrice.

Materijali za drške

Drške se prave od prirodnih i veštačkih materijala. Od prirodnih materijala koriste se egzotično drvo i mamutov zub dok u veštačke spadaju sintetički materijali. Glavna prednost ovih materijala je u tome što se ostaci ne zadržavaju na nožu pružajući lako održavanje. Odžavanje ovih materijala je jednostavno. Dovoljno ih je prebrisati vlažnom krpom nakon upotrebe.

Da li su noževi ručne izrade unikatni?

Noževi ručne izrade su unikatni, jedinstveni i ne mogu se identično napraviti. Ceo proces izrade se vrši ručno, bez upotrebe mašina za obradu metala. Od poliranja, preko sklapanja drške, gravure pa sve do oštrenja nož ne podleže nijednoj mašinskoj obradi. Upravo zbog ovako napronog procesa izrade, ručno rađeni noževi su mnogo skuplji od onih koji se prave na CNC mašiniama.

Odabir noža zavisi od njegove namane. Ukoliko niste sigurni kakav lovački nož želite, pogledajte neke od mojih radova. Ukoliko vam ni to nije pomoglo možete me kontaktirati da zajedno odlučimo koji je nož za vas.

Lovački noževi N690

Lovački nož N690

Lovački nož izrađen od čelika bohler N690 pogodan je za pecaroše. Ispod bolestera noža nalazi se svetleći segment od fosfora radi lakšeg pronalaženja noža u mestima slabije vidljivosti.

null

Lovački nož elmax

Lovački noževi blizanci izrađeni od svetsko poznatog čelika Elmax. Noževi su brušeni u full flat geometriji što im daje vrhunske preformanse pri obradi divljači. Drška noža je izradjena od egzotičnog drveta ABONOS.

Lovački noževi

Klasičan lovački nož M390

Klasičan lovački nož namenjan za obradu divljači a pohodan je i za ribolovce. Izradjen od svetsko priznaog čelika M390 u full flat profile. Drška noža je izradjena od egzotičnog drveta AIRON WOOD.

null

Lovački nož RWL 34

Još jedan kvalitetan nož izrađen pomoću čelika firme DAMASTEEL. Ovaj lovački nož je izgledom I karakteristikama jako sličan nožu DAMASTEEL.

null

Lovački noževi blizanci

Namena ovih noževa je za dranje krupne divljači i obradu mesa. Čelik upotrebljen za izradu ovih noževa dolazi iz firme DAMMSTEEL. Drške su izrađene od fosila mamutovog zuba, kosti zirafe i domaćeg oraha

null

Lovački nož integral

Ekskluzivno izdanje lovačkog noža izradjenog za kolekcionare i za strastvene ljubitelje lova. Nož je izradjen u integral formi od čelika firme BOHLER oznaka N690, a za dršku noža je korišćen stabilizovan zub mamuta.

null

Lovački nož DAMASTEEL

Za izradu noža korišćen je čelik RWL 34 firme DAMASTEEL. Nože je vrhunskog kvaliteta a to potvrđuje drška od egzotičnog turskog oraha.

null

Lovački nož sa mamutovim zubom

Nož izradjen u full tang konstrukcji imaju veću čvrstoću od hiden tang noževa. Drška je od stabilizovanog fosila mamutovog zuba. Čelik za izradu ovog noža je od firme DAMASTEEL oznake RWL 34.

null

Lovački nož N690

Fenomenala nož od egzotičnog drveta ABONOS namenjen za ljubitelje lova kao i za dranje i obradu divljači.

null

Lovački nož ABONOS

Lovački nož ručne izrade namenjen za obradu divljači. U izradi noža krišćen je čelik BOHLER N690, dok je za dršku korišćeno egzotično drvo ABONOS.