Drške od sintetičkih materijala

Odlike sintetičkih materijala?

 

Sintetičkih materijali se koriste u mnogim industrijama, tako i u nožarstvu. Za razliku od prirodnih materijala,sintetički materijali u dodiru sa vlagom ili drugim vremenskim uslovima ne menjaju svoje osobine (ne krive se, ne upijaju mirise, imaju veću čvrstoću i podlezu po HASAP sistemu u ugostiteljstvu)

Sintetički materijali
VRSTE SINTETIČKIH MATERIJALA

Micarta

Micarta je izdržljiv i jak materijal za izradu drški za lovačke ili kuhinjske noževe. Napravljen je od slojeva različitih materijala koje drži plastična smola.

C-TEK

C-Tek Resin infuzirani materijal za izradu sa aluminijumskih saća. Ovaj materijal za izradu noževa je izuzetan svojim izgledom i sposobnošću da reflektuje svetlost i daje potpuno novu dubinu umetnosti izrade noža.

Hybride

Stabilizovana vlakna ubacuju se u specijalnu smolu. Smola se polira do visokog sloja i divno se razlikuje od drveta, stvarajući hibridni materijal u svakom smislu te reči. Izvršeni blokovi su super izdržljivi i neće se pomerati niti primati vlagu.

Akril

Zanimljivi efekti mogu se postići upotrebom akrila kao materijala za izradu drski za nozeve.
Boja materijala ručke može se još više naglasiti upotrebom lajnera Vulcanfiber ili G-10. Veliki efekti mogu se postići prilikom brušenja. Akrili su posebno dobrodošli u sektoru kuhinjskih noža, jer su neosjetljivi na vlagu.

JUMA

Juma je visokokvalitetna, moderna sirovina za proizvodnju komponenata i umetničkih dela. Juma se sastoji od mešavine različitih mineralnih baznih materijala u kombinaciji sa komponentom smole.

Juma

CARBON FIBER

Zbog svojih povoljnih karakteristika, materijal ima primarnu upotrebu u vazduhoplovstvu, kosmičkoj industriji, automobilskoj industiji, brodogradnji, biomedicini itd. Koristi se i izradu drski za nozeva da bi smanjio tezinu samog noza,kao i materijal koji ima odlicne mehanicke osobine i svoju lepotu.

Elforyn

Odlične mehaničke karakteristike u pogledu bušenja, glodanja i poliranja. Minimalna apsorpcija vode, otporna na sredstva za čišćenje, ulje i kiseline.

Lovački noževi od hibridne drške

Hibridne drške podrazumevamo drvo koje je termički obradjeno da nema vlažnosti više od 2% u sebi (poželjno je 0%)
Za hibridne drške se bira drvo nepravilnog oblika radi lepšeg izgleda. Drvo se potapa u epoksi lepak koji je prethodno obojen sa jednom ili više boja. Ceo proces se radi u vakum komori da se izvuče kiseonik iz lepka da ne dodje do mehurica unutar istog, i radi lepšeg izgleda hubrida, kao i bolje obrade drške.