NOŽ N690

Ručno raženi lovački nož N690

Lovački nož N690 je unikatni nož ručne izrade rađen prema Hidden tang konstrukciji. Kod ove konstrukcije noža, ruka ne dolazi u dodir sa metalom prilikom rada. Nož je dovoljno snažana za svaku normalnu upotrebu. Ono što je bitno kod ovog tipa noža jeste da nema sastavnih površina po obodu drške i time se ne sakupljaju ostaci krvi koji vremenom mogu da razviju bakterije. Balans noža je centriran kao i kod lovačkog noža Elmax. Centralizovani balans omogućava lakšu upotrebu noža.

Sečivo noža

Sečivo noža je rađeno od najkvalitetnijeg čelika. U pitanju je nerđajući, visoko kvalitetan čelik kompanije Uddeholm. Elmax čelik se sa lakoćom može nazvati SUPER ČELIKOM jer je izdržljiv, ne rđa a sečivo ostaje oštro i nakon duže upotrebe.

Drška noža

Drška je izrađena od fosforbnog segmenta koji se “vidi” u mraku. Ovaj tip segmenta omogućava lakše pronalaženje noža prilikom gubitka u slabije osvetljenom prostoru ili mraku.

Proces izrade

Ručna izrada lovačkog noža obuhvata procese termičke obrade i kriogenog tretmana. Na ovaj način se postiže SUPER ČELIK. Nakon ova dva procesa rađeno je poliranje noža sa vodobrusnim papirom sve dok se nije dobio MIRROR FINISH završetak.

Dužina noža

Dužina oštrice lovačkog noža je 135mm a dužina drške 120mm. U najširem delu dužina iznosi 36mm.

Namena

Nož je namanjem za ribarstvo i filetiranje ribe.

LOVAČKI NOŽ N690 JE RUČNO RAĐENI NOŽ I KAO TAKAV SE NE MOŽE IDENTIČNO NAPRAVITI!

KARAKTERISTIKE

Dužina sečiva Širina noža Dužina drške Dužina celog noža Gravura noža Gravura drške Futrola
125 mm 34 mm 120 mm 250 mm Da Da Da